JON BERG ERIKSEN

Jon fra Tjøme, Vestfold er Ensemble Rex’ initiativtaker og dirigent. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Agder og har studert korledelse med Vivianne Sydnes, Tone Dahl, Fredrik Otterstad og Stefan Sköld, samt klassisk sang ved Matthew Marriott, Svein Bjørkøy og Mona Julsrud.

Jon har en forkjærlighet for prosjekter og å ta initiativ for å arrangere konserter og å bringe mennesker sammen. Han begynte allerede sitt virke som kordirigent da han var 18 år gammel, og har under utdanning alltid søkt til å jobbe mye ved siden av studiene innenfor samme felt. Jon har derfor i en alder av 26 år allerede rukket å bli en erfaren kordirigent gjennom arbeid med Søndre Slagen TenSing, Tønsberg barne- og ungdomskor, Drøbak mannskor, Sandvikens mandskor, Fossegrimen blandakor, Sofiemyr kammerkor, Houdini, 1.klassekoret v/musikklinjen Oslo By steinerskole og Con Amore. I tillegg har han selv alltid sunget aktivt i flere gode kor og vokalgrupper.

Som dirigent er Jon særlig opptatt av å bygge trygge, sosiale miljøer, arbeide med sunn og bærekraftig sangteknikk, sette sammen gode konsertprogram og ikke minst jobbe med mye vakker musikk. I Ensemble Rex er det særlig arbeidet med romantisk interpretasjon og stort vokalt overskudd som er bærende for Jons arbeid med koret og klangen – der dyktige sangere kan utnytte sin solistiske stemmebruk kombinert med ensemblesangstekniske ferdigheter for å skape et kor som er givende å synge i og spennende å lytte til.